ULTIMA ORA! Dacian Cioloș propune introducerea certificatului verde la locul de muncă!

Dacian Cioloș este de părere că introducerea certificatului verde la locul de muncă este cea mai bună soluție pentru a stopa criza sanitară cu care România se confruntă în aceste momente.

Premierul propus de Klaus Iohannis susține că măsura cea mai eficientă pentru a stopa răspândirea virusului Covid-19 ar putea fi impunerea certificatului verde la locul de muncă, precizând că în alte țări a avut mare succes.

Dacian Cioloș propune introducerea certificatului verde la locul de muncă
România trece prin cea mai neagră zi de la începutul pandemiei de coronavirus, astăzi au fost înregistrate cele mai multe decese de până acum, 574 de români au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2, în timp ce toate paturile la Terapie Intensivă sunt ocupate.

Dacian Cioloș a vorbit despre măsurile care s-ar putea impune pentru a stopa răspândirea virusului Covid-19 în România.

Premierul propus de Klaus Iohannis este de părere că partidul său, USR, ar susține o astfel de măsură care s-a dovedit a avea mare succes în alte țări din Uniunea Europeană.

”Susţinem o măsură care a fost aplicată cu succes în multe state UE încă din vară şi vedem rezultatele. Chiar dacă gradul de răspândire a virusului e mare şi în alte state membre, numărul de morţi e mult mai mic decât în România.Pare să fi fost o măsură care dă rezultate.

Certificatul verde înseamnă trei posibilităţi: vaccinare, să fii trecut prin boală sau să fii testat. Vrem să aplicăm această măsură pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia într-un fel sau altul.

De aceea am propus această măsură şi pentru sectorul public şi pentru sectorul privat. E vorba aici de sănătatea oamenilor”, aspus Cioloș.

Dacian Cioloș, despre importanța vaccinării în aceste momente de criză
Președintele USR PLUS a vorbit și despre importanța accelerării ritmului de vaccinare în țară și a subliniat că urmează să fie pregătite măsuri care vor ușura accesul la testare al oamenilor, mai ales, după ce Organizația Mondială a Sănătății a decis că se va implica în campania de vaccinare din România, fiind una dintre țările cu cea mai mică rata de vaccinare de la începutulpandemiei. Țara noastră a trecut de pragul de 6 miliarde de persoane vaccinate și se preconizează ca în doi ani și jumtate 70% din populație va fi vaccinată, dacă ritmul se va menține ca acum. scrie kanald.ro