Sacrificiile pentru o medalie olimpica: “Asa arata palmele unui canotor de aur”

Ciprian Tudosa si Marius Cozmiuc sunt sportivii romani care au adus a treia medalie olimpica pentru canotajul romanesc, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia.

Tricolorii s-au clasat pe pozitia secunda in proba de dublu rame masculin, acestia reusind o performanta uluitoare. Cei doi sportivi care au incheiat cursa de dublu rame masculin in 6:16:58 au ocupat pozitia a doua, dupa Croatia (6:15:29) si au fost urmati pe pozitia a treia de Danemarca (6:19:88).

„Este o senzatie la care pana acum doar visam, stiam de cand am ajuns aici ca nu o sa plec cu mana goala de la acest concurs. A venit si ziua in care port la gat aceasta medalie. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat, chiar daca ne doream foarte mult aurul, dar Croatia a fost mai puternica.

Nu stiu daca ar trebui sa iau in considerare doar acest ciclu olimpic, dar eu consider ca fiecare experienta, fiecare concurs prin care am trecut, toate acestea m-au ajutat sa devin mai puternic si m-au ajutat sa devin in aceasta zi vicecampion olimpic.

Poate ca la televizor pare ca festivitatea de premiere este foarte scurta, totul dureaza foarte putin, dar pentru mine a parut o eternitate momentul de pe podium. Si efectiv imi treceau prin fata ochilor toate antrenamentele, toate momentele grele prin care am trecut, toti pasii pe care a trebuit sa-i fac pentru a ajunge la aceasta medalie”, a declarat Ciprian Tudosa pentru Agerpres.ro.

„A fost o cursa exceptionala, mie mi-a placut foarte mult. Am reusit sa mentinem viteza cat mai bine si chiar am crescut-o de la lovitura la lovitura, dar fratii Sinkovic s-au tinut destul de bine inaintea noastra, ne-au tinut la control, dar in final s-a terminat cu bine. Pana acum ne calificam cu greu, dar nu aveam nicio sansa la finala A si uitati acum ca acum am intrat in finala si am obtinut si medalia. Sa nu cedezi niciodata, sa lupti pentru visul tau tot timpul, fara regrete” , a spus Marius Cozmiuc.

La finalul anului 2020, pe pagina de Facebook a clubului CSA Steaua a fost postata o fotografie emotionanta, in care se vad palmele lui Ciprian Tudosa dupa un antrenament.

“Asa arata palmele unui canotor de aur, dupa 24 km de vaslit! ???? Ale cui sunt ele?! Ati ghicit… sunt ale lui Ciprian Tudosa! Suntem mandri de tine, Ciprian! Multumim pentru tot ceea ce faci si pentru ca ne umpli sufletul de bucurie, de fiecare data cand urci pe podiumurile internationale!”, este mesajul care insoteste imaginea impresionanta a mainilor canotorului roman.