Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia! Șoferul de TIR a salvat doi copii

Un șofer român de TIR, a fost declarat cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia, după ce a salvat a salvat viața a doi copii.

Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia
Un șofer de TIR român, în vârstă de 48 de ani, a primit titlul de cetățean de onoare în Italia. Sorin Ursuț a salvat de la moarte doi copii, la diferenţă de zece ani, în aceelaşi loc, râul Adda.

Sorin Ursuț este un șofer român de TIR. Bărbatul a primit de curând titlul de cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia, după ce a salvat a salvat viața a doi copii. Primul gest eroic făcut de bărbat s-a petrecut în 2010, iar la 10 ani mai târziu, destinul l-a pus din nou într-o situație similară.

În anul 2010, Sorin era pe malul râului Adda la pescuit. La un moment dat, a zărit un băieţel care a ajuns în apele râului şi risca să înece. Românul nu a stat pe gânduri, a sărit în apă şi i-a salvat viața băiețelului, în timp ce tatăl privea înmărmurit. După 10 ani, pe 22 iunie 2020, curajul lui Sorin a fost pus din nou la încercare. Aflat în aceeași zonă, a văzut o fetiță de 10 ani, care se plimba cu tatăl său, și la un moment dat a alunecat în apă. Imediat, șoferul român s-a aruncat în apă și a reușit s-o salveze pe fată. Din nefericire, românul nu a reușit să-l ajute și pe tatăl copilei, care se aruncase în râu să-și salveze fetița. Trupul acestuia a fost găsit abia a doua zi. Tragedia l-a marcat profund pe Sorin, care a fost nevoit să-l privească neputincios pe tatăl fetiței în timp ce era luat de apele râului.

”Nu le voi uita niciodată privirile și țipetele. Fiica era disperată: mi-a cerut să o duc în vârful dealului, să-l văd pe tatăl său înecându-se. Mi-a smuls inima din piept”, a mărturisit Sorin Ursuț.

După cele două acte eroice, autoritățile italiene l-au numit pe român „îngerul râului Adda”. Totodată, administrația orașului i-a acordat distincția Airone doro, oferită numai cetățenilor cu merite deosebite în comunitate.