Înainte să moară, i-a spus soției sale să îi așeze în sicriu toți banii adunați de-a lungul vieții. Femeia s-a ținut de promisiune, dar într-un mod de-a dreptul genial. Ce i-a pus în mormânt

Lăcomia este una dintre cele șapte păcate capitale, potrivit Bibliei. Din acest motiv, este extrem de important ca în timpul vieții să faci lucruri bune și folositoare cu ei, pentru că după moarte nu mai sunt de folos nimănui.

O femeie a înțeles impactul negativ al lăcomiei, dar soțul ei nu atât de mult pe catâ ar fi trebuit.

Acesta a lucrat din greu toată viața. Cu greu își cumpăra ceva și tot de obișnuia să facă era să economisească. Bărbatul a mers atât de departe, încât le-a dezvăluit celor apropiați că vrea să fie îngropat cu banii lui.

El a iubit banii mai mult decât orice altceva, iar când a venit momentul să moară, i-a zis soției sale: „Ascultă-mă, eu când mor, vreau să îmi iei banii și să îi așezi în sicriu cu mine. Pentru că vreau să îmi iau toți baniii în viața de apoi”.

Soția lui a fost extrem de mirată atunci când a aflat de această cerere egoistă, dar nu avea de ales, pentru că îi jurase din tot sufletul că îi va îndeplini dorința arzătoare.
Când a venit ziua în care a rămas văduvă, femeia a decis ce trebuie să facă. Ea încă era în viață și cu siguranță că i-ar fi folosit acei bani. În cele din urmă, a venit cu un truc inteligent.

Soțul ei era întins în sicriu, ea stătea acolo îmbrăcată în negru lângă cel mai mai bun prieten al lor. Când s-a terminat ceremonia, chiar înainte să se închidă sicriul, soția a spus: „așteptați un minut”.

Venise momentul adevărului, în care prietenul ei a primit cu încredere la femeia care îndeplinea promisiunea ridicolă. Ea avea o cutie cu pantofi cu ea, a avenit cu cutia și a pus-o în sicriu. Apoi sicriul a fost blocat și așezat în pământ.

Uimit de gest, bărbatul a întrebat-o dacă a fost atât de inconștientă să așeze toți banii în sicriu, iar femeia i-a zis:

„Da, am promis. Sunt un creștin bun, nu pot minți. I-am promis că trebuie să pun acei bani în sicriu cu el. Am adunat toți banii, i-am pus în contul meu și i-am scris un cec pe care l-am așezat lângă el”, a dezvăluit văduva.